Over ons

Vanessa van der Roest

Vanessa’s wens om kapster te worden komt voort uit een ongemak. Haar krullende haren werden zo vaak verkeerd geknipt. Ze dacht: dit wil ik anders doen. Ook wist ze eigenlijk op de Kappersacademie al dat ze haar eigen salon wilde. Nu ze haar eigen kapsalon heeft zijn krullen haar specialisme. Inmiddels niet alleen meer van haar. Iedereen in haar salon is krullenspecialist. Veel kappers weten niet hoe ze deze moeten knippen en welke producten het beste zijn voor krullend haar. Bij mijn salon zorgen we ervoor dat iedereen tevreden en met een stukje persoonlijk advies naar buiten gaat. Wat je moet doen en wat je vooral moet laten. De grootste tip die Vanessa aan mensen met krullen meegeeft is om je droge haar nooit meer te borstelen. Alleen nog maar onder de douche.

Vanessa heeft het geheugen van een olifant en is heel goed in het herkennen van stemmen. Als de telefoon gaat en ze hoort alleen maar hoi aan de andere kant van de lijn, weet ze eigenlijk direct met wie ze te maken heeft.

Vanessa leeft voor de zaak en houdt daarnaast erg van gezelligheid en mensen om zich heen. Alleen zijn vindt ze helemaal niet leuk. Liever gaat ze met mooi weer naar het terras, of lekker een hele avond dansen. Ook sport ze sinds juni 2015 met een personal trainer, wat erg goed bevalt. Want ook dan vindt ze het maar niets om alleen te zijn.

Vanessa’s belangrijkste eigenschap is dat ze heel goed kan luisteren naar de klant. Wat de wensen zijn, maar ook op persoonlijk gebied: wat ze meemaken en bezighoudt. Ze is geduldig en kan met allerlei verschillende mensen goed omgaan. Het leukst vind ze de variatie tussen heren- en dameskapsels, en natuurlijk het runnen van haar eigen succesvolle salon.

Deborah Moen

Bij sommige mensen is het al op jonge leeftijd duidelijk wat ze later willen worden. Bij Deborah is dit niet het geval. Ze ontdekt haar passie eigenlijk pas nadat ze weet wat ze niet wil. Gelukkig maakt het niet uit hoe je erachter komt. Tijdens de opleiding tot schoonheidsspecialiste merkt ze dat het kappersvak meer iets voor haar is. Helaas breekt dan net de crisis uit en wordt ze genoodzaakt om vanuit huis te werken. Ze heeft het idee dat ze haar huis niet meer uitkomt en dat terwijl Deborah juist zo geniet van de mooie dingen in het leven. Zoals hoe de lucht elke dag weer anders kleurt tijdens de zonsopkomst en de zonsondergang of fietsen door Amsterdam.

Na een lange zoektocht naar de geschikte salon, heeft Deborah eindelijk haar plek gevonden. Ze merkt het niet alleen aan zichzelf, maar ook aan de klanten: mensen voelen zich hier echt thuis bij deze kapper in Amsterdam Zuid. Velen komen dan ook niet alleen voor hun haar, maar ook voor de extra aandacht én om gehoord te worden. Deborah is opgeleid door Vanessa van der Roest Coiffures tot krullenspecialist en is een ster in kleuren. Ze is erg inlevend en vindt het fijn om zich te verdiepen in de klant. Als het om kleuren gaat neemt ze dan ook uitgebreid de tijd om samen tot de gewenste look te komen.

Als Deborah niet in de salon is geniet ze intens van avonden met haar familie en vrienden. Lekker eten en een spelletje spelen. In de zomer gaat ze graag naar een festival, maar bovenal geniet ze van de kleine dingen in het leven.

Simone de Wilde

Simone geeft het toe; ze is stiekem een beetje werkverslaafd. Wanneer de salon gesloten is speurt ze Pinterest af op zoek naar de nieuwste trends. Ook is ze gek op before & after foto’s die ze op social media plaatst. Van stagiaire werkte ze zich op tot topstylist met leidinggevende functie, met als specialiteit kleuren, opsteken en vlechten. Laat haar een voorbeeld zien en ze maakt het zo na. Na jarenlang in dezelfde salon gewerkt te hebben, kwam de vacature van Vanessa van der Roest Coiffures precies op het juiste moment.

De getalenteerde Simone volgt na haar kappersopleiding een cursus tot kleurstylist en ze heeft een management training gedaan. Ze is dan ook enorm creatief en sociaal. Zo heeft ze genoeg gespreksonderwerpen en vindt ze het interessant om verschillende types te ontmoeten. Ze is ontzettend enthousiast en dat werkt aanstekelijk. Al vindt ze het misschien wel het belangrijkste om voor het wow-effect te zorgen. Ze zegt hierover: ‘Natuurlijk gaat het om het innerlijk, maar uiterlijk is toch je eerste indruk. Zit je haar goed; dan voel je je toch een stuk zelfverzekerder.’

Simone werkt sinds 2012 als kapster en is enorm veelzijdig. Ook is ze eerlijk en zal ze jou ook van advies voorzien als je iets beter niet kunt doen. Waarbij ze een onuitputtelijke bron aan ideeën heeft, waarvan je misschien dacht dat het nooit mogelijk zou zijn met jouw haar. Laat jij je door Simone behandelen, dan kan het dus wel.

Zo is het begonnen

Voordat ik zelf kapster werd is mijn haar zo vaak verkeerd geknipt en gekleurd. Dat hoorde ik steeds vaker. En toen dacht ik, ik ga kapster worden en ik ga dat anders doen. Ik wil krullenspecialist worden.Na 10 jaar bij een werkgever gewerkt te hebben ben ik Vanessa van der Roest coiffures begonnen. Dat was in 2007. Wat was dat spannend. Tijdens de verbouwing heb ik vaak gedacht "Stel dat er helemaal niemand binnen komt". Gelukkig was dat niet zo. Ik heb veel trouwe klanten die met me mee gekomen zijn. Wat was dat leuk zeg! Nu komen de mensen inmiddels uit heel Nederland naar ons toe om hun krullen bij ons in Amsterdam te laten knippen. Zo fijn dat je zo gewaardeerd wordt.

Waarom kies je voor onze salon?

Aandacht! Dat is wat we willen geven. We laten je ook altijd eerst bij de kaptafel plaatsnemen voordat we je haar gaan wassen met een heerlijke massage. Dit doen wij omdat we graag eerst willen zien hoe het haar gedragen wordt en daar een goed en eerlijk advies op kunnen geven. Zodat je met mooi haar en een goed kapsel de salon verlaat. Denk dat goed luisteren het belangrijkste is in de salon. Iedereen wilt toch de aandacht die hij verdient?

Naar de kapper als uitje

We willen alle klanten graag goed leren kennen. Wat is er nou leuker dan een band met de klant op te bouwen? We willen graag dat het voor iedereen een uitje is. Ook voor de mensen die van buiten Amsterdam komen.

Overheerlijke verse koffie

We houden de salon altijd netjes schoon, serveren heerlijke verschillende bonen koffie's, geven hoofdhuidmassages en werken strikt op tijd. Iedereen is welkom. Man en vrouw. Krul of stijl.Er zijn veel kappers in Amsterdam. Maar elke kapper trekt zijn eigen klanten. En dat is nou juist zo leuk.